BuddyLink

Een samenleving met gelijke kansen voor iedereen, dat is het streven van BuddyLink.
Ambitieus? Ja.
Onhaalbaar? Nee, zeker niet!

BuddyLink draagt bij aan een maatschappelijke duurzame ontwikkeling. Uiteindelijk willen we kansarmoede de wereld uit hebben!

BuddyLink is de Roosendaalse vertaling van het Antwerpse project ArmenTekort. Samen geloven wij dat we de vicieuze cirkel van kansarmoede kunnen doorbreken door middel van buddywerking. Een bewezen strategie die al voor honderden mensen een verschil heeft gemaakt.

Tijdens het Buddytraject worden vrijwilligers 2.0 opgeleid om vanuit gelijkwaardigheid en empowerment een relatie op te bouwen met een persoon in kansarmoede. Een armoede segment dat van generatie op generatie wordt doorgegeven en waarin een laag zelfbeeld en het verlies van eigenwaarde de veerkracht en mogelijkheden van de mensen beperkt.

Door het ondernemen van alledaagse activiteiten zal een mooie vriendschap ontstaan waarin beide buddy’s het beste in zichzelf ervaren. Ze krijgen oog voor elkaars individuele kwaliteiten en gaan méér mogelijkheden in het leven zien. Je helpt jezelf door een ander te helpen. Met als hoger doel om de vicieuze cirkel van kansarmoede met elkaar te doorbreken.

Het resultaat? Een verhoogd zelfvertrouwen van beide(!) buddy’s, waardoor zij meer kansen en mogelijkheden zien in hun leven. Zo dragen we bij aan een samenleving met gelijke kansen.

Op dit moment lopen er zo’n 36 buddy’s rond in Roosendaal die elkaar versterken. Een aantal kansbiedende buddy’s zijn aan het orienteren en starten na de zomer met de opleiding. Daarnaast doen we ook graag samen met onze buddy’s evenementen en bijeenkomsten om BuddyLink onde de aandacht te brengen.

Zo staan we zaterdag 17 september op de duurzaamheidsmakt tijden de themadag duurzaamheid van het Majoppeveld in Roosendaal met een hele club buddy’s! Kansbiedende en kanszoekende buddy’s gaan graag in gesprek over hun ervaringen met BuddyLink. We hebben informatiemateriaal, filmpjes én natuurlijk kun je jezelf gelijk aanmelden als je buddy wilt worden of er eentje zoekt.

Kijk alvast maar eens op onze website: www.buddylink.nl

Terug naar overzicht