BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij)

Majoppeveld Roosendaal illustreert de samenwerkingskracht van de Brabantse ondernemers. Het energieverbruik van de bedrijven op het terrein wordt samengebracht op een virtuele energie-marktplaats. Door vraag en aanbod van energie samen te brengen wordt er optimaal gebruik gemaakt van lokaal opgewekte hernieuwbare energie én het bestaande elektriciteitsnetwerk. Deze slimme samenwerking tussen de bedrijven biedt de eerste tastbare stap voor het oplossen van de netcongestie.

De ontwikkelingen van Majoppeveld passen goed binnen de ambitie van de BOM op het thema Klimaatneutrale Energieoplossingen. Wij willen door versnelling van de energietransitie bijdragen aan de realisatie van 50% Co2 reductie in 2030.

BOM stimuleert de ontwikkeling van duurzame energieprojecten. Één van onze speerpunten is het begeleiden van de energietransitie van het Brabantse bedrijfsleven. Wij ondersteunen energie-intensieve bedrijven en bedrijventerreinen bij reductie van hun Co2-emissie en besparing op de energierekening. De BOM ondersteunt bedrijven met kennis, netwerk en kapitaal.

Meer weten?

Terug naar overzicht